Aku
 - Biodata
 

Barang Barang Kesayangan Aku
 - Iswara Aeroback
 - Komputer
 - Bass
 - Wallet
 - Tilam
 - Sejadah

Cerita Siswa (bes cerita ni... banyak pengajarannya)
 - First Time Kat UM (jakun sikit la)
 - Faculty Science 1st Sem (terkapai kapai)
 - 2nd Semester yang menyeronokkan
 - Tahun Dua (2001/2002)
 - Semester Khas yang bosan
more...

Ape Ape Je Lah
 - Gambar Menarik
 - Resepi Kuih Muih / Masakan

 

Cerita Lawak Bengong
 - Lawak Bangang 1
 - Lawak Bangang 2
 - Lawak Buduh 1
 - Lawak Buduh 2
 - Lawak 18SX 1
 - Lawak 18SX 2

Links Kawan Kawan aku
 - Link

 

 

 
 

  

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Geng Jernel Blogger kawan kawan aku University Malaya Perak Darul Ridzuan

Blog Dulu Dulu                                                                                             

   Saturday, July 20, 2002

 
Assalamualaikum... sekarang dah hari sabtu dah..

Skarang ni UM cuti ..cuti pun seminggu je, pulak tu banyak giler assignment ngan kerja sekolah... aku ingat nak starat buat assignment hari ni... tapi server UM plak buat hal.. aku punya soalan assignment semua ada kat webmail perdana... tapi takleh access plak... ntah bila la nak start.

Blogger aku pun dah ada masalah plak sekarang... takleh nak post and publish, bila aku nak post dia kasi messege error 'unable to load template bla bla bla bla... wat eve..' pastu plak abis semua blogging hari hari lepas sume hilang... abis blog aku slama beberapa bulan... sekarang ni aku tgh dok nak recover balik blog blog yang lepas... aku sayang betul kat blog aku ni.. especially blog yang dulu dulu..Skarang ni aku tgh cari kat tripod ..fuhhhhh nasib baik tak ilang blog archive yang lepas.. tapi yang peliknya dia tak mau kuar la kat setengah biru? ni nak kena configure balik la blogger ngan setengah biru ni.. setting dia dah lari sikit.

Masuk ni dah banyak kali dah aku drive sensorang dari KL pi ipoh... Smalam aku bertolak lambat la.. ada dalam pukul 6 petang baru bertolak dari KL... aku memang ingat nak bertolak awal.. tapi sebab petang tu hujan, pastu aku nak masukkan komputer aku dalam kereta.. takut komputer tu kena hujan... so aku tunggulah hujan sampai berhenti.. tungu punya tungu punya tuggu... pukul 6 gak la bertolak.. aduhh penaya plak bertolak pukul 6 petang... pastu sampai mesti malam punya. Satu lagi masalah plak cermin mata aku patah plak sebab aku accidently terduduk minggu lepas.. pastu aku gamble bawak kereta dalam rabun... Sebab aku nak sampai cepat sebelum malam (malam lagi la susah nak drive.. dah la gelap, rabun plak tu..) aku pun bawak la melebihi speed limit ... 120 ... 140... kengkadang sampai 160.... nak cepat sampai punya pasal aku redah je la jalan..... Volvo ke, Merz ke, Honda ke pedulik apa aku.... janji aku cepat sampai sebelum gelap...

Alhamdulillah la sampai Ipoh tanpa ada sebarang speed trap... pukul 7:20 sebelum maghrib masuk.. Lepas je solat maghrib, aku terus nampak katil.. terus dive.... tido sampai pukul 11 baru mak aku kejutkan aku bangun makan malam... Makan malam tu pun aku ala kadar je sebab aku rasa ngantuk sangat, aku amik sikit je nasik.. takut plak tertido atas pinggan kan ke naya tu.. eheheh

Hari ni kejap lagi petang karang mak aku suruh pi kedai buat spek mata baru... tapi baru itu hari ade corsemate pempuan (ehem..ekekekek) puji aku nampak lebih best kalau aku tak pakai spek... errrr.. aku nak ikut cakap mak ke atau nak ikut cakap coursemate aaa?? Aku rasa aku nak ikut cakap dua dua skali la... bila aku drive atau waktu lecture aku pakai la.. selain dari waktu tu aku simpan le..

aisehmen.. sekor budak pun takde dalam yahoo messenger?? msn pun takde..??
bosan nya hari ni...
sekian laporan yang disampaikan oleh

Yang Berbahagia Dato Mohd Azri bin Azman A.M.N. P.J.K. BSc. MSc. Phd.

posted by Cang Hahahahaha 11:38 AM

                                                                                            

   Friday, July 19, 2002

 
Assalamualaikum...

Kalaulah blog setengah biru ni boleh berkata kata... mesti dia akan nasihatkan aku suruh aku berubah.
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
... aku sendiri pun tak tau nak cakap dan pikir.. dalam kepala otak aku ni macam macam bercampur... benci + sayang + rindu

Tadi aku makan ais krim strawberi... aku ni kira memang suka la makan makanan yang 'berteraskan' strawberi ni sebab bila aku makan benda benda yang strawberi ni... kepala otak aku mesti pikir pasal perkara perkara yang bes dulu dulu...
zaman sekolah rendah : aku kasik surat cinta kat classmate sendiri (kecik kecik dah gatal...aahahahaha)
zaman sekolah menengah : aku cuba nak ngurat budak pempuan dalam bas sekolah aku (dapat jadi kawan je... jadi awek takleh... )
zaman Asasi kat Banting : aku cuba ngorat classmate sendiri .. siap kasi bunga ros 4 kuntum sekali gus... abis prince *ch**a*r*M*ing lah ehh??ahahaha
banyak lagi la saat saat indah yang berbunga bunga ni .. nak sebut satu satu pun tak tertaip kat blog ni..

Tapi aku pun suka gak minum air kopi... especially bila waktu malam... bila dah dekat nak tido... kopi ni kira cem feveret aku gak la selepas strawberi.
Bila aku minum kopi... aku mesti teringat balik saat saat aku sedih.. hiba... teringat masa perpisahan, masa kecewa, masa sakit hati, masa perasaan kena main...

Selain tu bila minum kopi ni plak .. aku teringatkan plak pada zaman akan datang... bila aku akan duduk sama sama ngan isteri dan anak cucu, minum kopi dengan goreng pisang sama sama... teringat pulak bila aku dah tua.. dah nak lewat senja...

Atau sempat ke aku duduk minum kopi sama sama ngan isteri dengan anak cucu??
Atau sempat ke aku kawin?
Atau sempat ke cari calon isteri??
Atau sempat ke aku abis belajar??
Atau sempat ke aku........
Wallahuallam

p/s : nanti aku nak buat perniagaan la : Kopi perisa Stoberi muahahahahahahhah


posted by Cang Hahahahaha 7:08 AM

Website Band Favorite Aku
Slipknot
Mudvayne
Nonpoint
System of A Down
Incubus
 
Website Idola Aku
Jaco Pastorius
 
Lirik Lagu Untuk Nyanyian Seorang Diri
Wish You Were Here- Incubus

I dig my toes into the sand
The ocean looks like a thousand diamonds strewn across a blue blanket
I lean against the wind
Pretend that I am weightless
And in this moment I am happy...happy
I wish you were here
I lay my head into the sand
The sky resembles a backlit canopy with holes punched in it
I'm counting UFO's
I signal them with my lighter
And in this moment I am happy...happy
I wish you were here
The world's a roller coaster and I am not strapped in
Maybe I should hold with care but my hands are busy in the air

 
Camne nak carik aku?
Ngkorang pegi kat mirc pastu connect pakai DALNET pastu carik aku kat #um #kmb #kampung.